مراقبه چطور بر ما تأثیر میگذارد؟


مراقبه چطور بر ما تأثیر میگذارد؟
کاهش استرس:
مطالعات نشان داده است که مراقبه به عنوان یک روش ساده و مؤثر برای کاهش استرس و اضطراب مفید است. به عنوان مثال، یک مطالعهی انجام شده در سال ۲۰۱۴ در مورد تأثیر مراقبه بر استرس در دانشجویان، نتایج مثبتی را نشان داد. در این مطالعه، دانشجویانی که به مدت ۴ هفته تمرین مراقبه را انجام دادند، در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنیداری در سطح استرس و اضطراب خود را تجربه کردند .مراقبه میتواند به کاهش استرس کمک کند. با تمرکز بر روی نفس و حالتهای ذهنی، میتوانید تنشهای درونی خود را رها کنید و باعث شادی و آرامش خود شوید.
بهبود تمرکز:
انجام این تمرین میتواند بهبود تمرکز شما را نیز بهبود بخشد. با تمرکز بر روی حالت های ذهنی، شما میتوانید تمرکز خود را تقویت کنید و به سادگی تمرکز بیشتری در کارهای روزمره داشته باشید،بهبود تمرکز از طریق مراقبه به دلیل چند علت ممکن است:
-کاهش افکار و احساسات منفی: افکار و احساسات منفی میتوانند تمرکز را مختل کنند. تمرین به فرد کمک میکند که از این افکار و احساسات فاصله بگیرد و به جای آنها به تجربههای حال حاضر توجه کند.
-افزایش توجه به جزئیات: فرد توجه خود را به جزئیات تمرکز میدهد. این کار میتواند به تقویت مهارت تمرکز فرد کمک کند و او را در برابر اشیا و تجربههای اطراف خود بیشتر حساس کند.
-افزایش آگاهی: تمرین مراقبه به فرد کمک میکند تا به آگاهی بیشتری از تجربههای خود برسد. این آگاهی میتواند به افزایش توجه و تمرکز در زندگی روزمره کمک کند.
بهبود خواب:
به بهبود خواب کمک میکند. با تمرکز بر روی نفس، بهتر میتوانید به آرامش و خواب عمیق دست پیدا کنید.
بهبود روابط:
با تقویت ارتباط با خود، میتوانید روابط خود را با دیگران نیز بهبود بخشید. با بهبود وضعیت روحی خود، به دیگران با صمیمیت بیشتری نزدیک شوید.
بهبود سلامت روانی:
سلامت روانی شما را نیز بهبود میبخشد. با به دست آوردن آرامش درونی و کاهش استرس، میتوانید به طور کلی بهبودی در سلامت روانی خود حاصل کنید.
بهبود سلامت جسمی:
در برخی موارد، مراقبه میتواند به بهبود سلامت جسمی کمک کند. با کاهش استرس و افزایش آرامش، ممکن است برخی مشکلات جسمی مانند درد، فشار خون و سایر علائم بهبود یابند.
چه نوع مدیتیشنهایی برای افراد مبتدی توصیه میشود؟
برای افراد مبتدی، مدیتیشن های ساده و کوتاهی که به آرامش کمک میکنند و به راحتی انجام میشوند توصیه میشود. این مراقبهها شامل مراقبه تمرکز بر نفس، مراقبه تمرکز بر شیء و مراقبه تمرکز بر حس هستند.
در تمرکز بر نفس، فرد باید تمرکز خود را بر نفس خود متمرکز کند. فرد میتواند به دنبال حس و نسیمات نفس خود بگردد و تلاش کند تا ذهن خود را از تفکرات مختلف پاک کند.
در تمرکز بر شی فرد باید تمرکز خود را بر یک شیء خاصی متمرکز کند. این شیء میتواند یک شمع، یک بوته گیاه یا هر چیز دیگری باشد که فرد را به آرامش و تمرکز میبرد.
در تمرکز بر حس، فرد باید تمرکز خود را بر حس خاصی متمرکز کند، مثلاً حس لمس یا شنوایی. فرد میتواند تلاش کند تا به احساسات خود بپردازد و آنها را بدون قضاوت تجربه کند.
با انتخاب یک روش ساده مراقبه و تمرین مرتب، فرد میتواند مزایای خود را به دست آورد و به تدریج به روشهای پیشرفتهتر مراقبه مراجعه کند.
ارتباط یوگا و مراقبه چیست؟
یوگا و مراقبه هر دو، رسیدن به آرامش و تعادل روحی و جسمی میباشند. در واقع، یوگا به عنوان یک روش فیزیکی و مراقبه به عنوان یک روش روحانی برای رسیدن به تعادل درونی استفاده میشوند.در یوگا، تمرینات تنفسی و حرکات بدنی به شکل صحیح و با دقت انجام میشوند و آرامش و تعادل در بدن را بهبود میبخشد.از طرفی، در مراقبه، فرد به دنبال برقراری ارتباط با خود و دیگران است و با مدیتیشن و تمرینات مربوط به تمرکز، بهبود کیفیت زندگی و رسیدن به حالتی از آرامش و خودآگاهی دست مییابد.از طریق تمرینات یوگا و مراقبه، فرد میتواند به کنترل احساسات خود، بهبود کیفیت خواب، کاهش استرس و افزایش تمرکز و تماس با خودش بپردازد. همچنین، این تمرینات میتواند به بهبود عملکرد قلب و عروق، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، کاهش درد عضلانی و بهبود عملکرد جنسی کمک کند.
چگونه می توان همزمان با تمرینات یوگا و مدیتیشن حال بهتری داشت؟
هدف تمام سبک های یوگا و مراقبه هر دو بهبود حالت جسمی و ذهنی میباشد، برای همزمان کردن این دو فعالیت و داشتن حالت بهتری از لحاظ جسمی و ذهنی، میتوانید به موارد زیر توجه کنید:
- برنامهریزی مناسب: از برنامهریزی مطمئن ومنظم برای تمرینات یوگا و مراقبه استفاده کنید. بهتر است هر دو فعالیت را در یک زمان انجام دهید تا بتوانید با تمرینات یوگا بهتر به حالت مراقبه برسید.
- تمرین در محیط مناسب: انتخاب محیط مناسب برای تمرینات یوگا و مراقبه بسیار مهم است. انتخاب یک محیط آرام و ساکت، به شما کمک میکند تا بهتر به حالت مراقبه برسید و از تمرینات یوگا به طور کامل بهره ببرید.
- تمرین با حضور ذهن: این اصل بسیار مهم است که در هنگام انجام تمرینات یوگا و مراقبه، باید حضور ذهن خود را حفظ کنید. برای این کار، تمرینات یوگا خود را با تمرکز بر روی نفس و حرکت بدن انجام دهید. هنگامی که به حالت مراقبه میرسید، تمرکز خود را بر روی داخلی ترین و آرامترین نقطه خود بگذارید.
- تنفس عمیق: تنفس عمیق و آرامکننده در تمرینات یوگا و مراقبه بسیار مهم است. تنفس عمیق به شما کمک میکند تا بهتر به حالت مراقبه برسید و همچنین به دلیل افزایش جریان خون در بدن، به سلامتی بیشتری دست یابید
ضمناً گروه سفیران عشق نیز اقدام به تهیه و تولید کتاب های صوتی از برترین اساتید این حوزه نموده است که عزیزان می توانید با وارد شدن به سایت گروه سفیران عشق اقدام به خرید کتاب صوتی و خرید پکیج کتاب های صوتی کنید و با خرید پکیج های کتاب صوتی از تخفیف خرید بهره مند شوید.
با تشکر از همراهی شما ، گروه سفیران عشق
دیدگاهتان را بنویسید