ناخودآگاه و تاثیرات آن


روانکاو مشهور زیگموند فروید معتقد بود که رفتار و شخصیت از تعامل ثابت و منحصر به فرد نیرو های روانشناختی متضاد ناشی می شود که در سه سطح مختلف آگاهی عمل می کنند: نیمه خودآگاه یا نیمه هشیار، خودآگاه یا هشیار و ناخودآگاه یا ناهشیار. نیمه هشیار شامل هر چیزی است که به طور بالقوه می تواند به ذهن خودآگاه وارد شود.
ذهن خودآگاه شامل تمام افکار، خاطرات، احساسات و آرزوهایی است که ما در هر لحظه از آنها آگاه هستیم. این جنبه ای از پردازش ذهنی ماست که می توانیم منطقی درباره آن فکر و صحبت کنیم. این بخش شامل حافظه ما نیز می شود، که همیشه بخشی از آگاهی نیست، اما می توان آن را به راحتی بازیابی کرد و به آگاهی رساند.
ضمیر ناخودآگاه که ناهشیار نیز نامیده می شود، مجموعه ای از فعالیت های ذهنی در یک فرد است که بدون آگاهی او انجام می شود. زیگموند فروید اظهار داشت که چنین فرآیند های ناخودآگاهی ممکن است بر رفتار فرد تاثیر بگذارد، حتی اگر خودش نتواند در مورد آنها گزارش دهد. فروید و پیروانش احساس می کردند که رویا ها و لغزش های زبانی واقعا نمونه های پنهانی از محتوای ذهن ناخودآگاه هستند که بسیار تهدید آمیز است و نمی توان مستقیما با آنها روبرو شد. در ضمن بیشتر محتویات ناخودآگاه غیر قابل قبول یا ناخوشایند در نظر گرفته می شوند، مانند احساس درد، اضطراب یا تعارض.
برخی از نظریه پردازان (به عنوان مثال روانشناس تجربی ویلهلم وونت) نقش فرآیند های ناخودآگاه را انکار کردند و روانشناسی را به عنوان مطالعه حالات خودآگاه تعریف کردند. با این حال به نظر می رسد وجود فعالیت های ذهنی ناخودآگاه به خوبی ثابت شده است و همچنان یک مفهوم مهم در روانپزشکی مدرن است.
فروید بین سطوح مختلف آگاهی تمایز قائل شد. به عنوان مثال خواندن این مقاله یک فعالیت آگاهانه است. حفظ داده هایی که به راحتی به آگاهی می رسند، یک فعالیت مخصوص نیمه هشیار است. برای مثال ممکن است کسی به آدرس خود در لحظه فکر نکند اما وقتی از او پرسیده می شود، به راحتی آن را به خاطر می آورد. داده هایی که نمی توان با تلاش در یک زمان خاص به خاطر آورد، اما ممکن است بعدا به خاطر آورید، در سطح ناهشیار نگهداری می شوند. به عنوان مثال در شرایط عادی ممکن است یک فرد از اینکه در کودکی در کمد حبس شده است آگاه نباشد. اما تحت هیپنوتیزم ممکن است این تجربه را به وضوح به یاد بیاورد.
ضمیر ناهشیار اطلاعات را سریعتر از ضمیر هشیار پردازش می کند، اما نه باهوش تر و نه احمق تر از ذهن خودآگاه است. این بخشی ضروری از عملیات ذهنی عادی ما است، زیرا بیشتر رفتار های انسان محصول ترکیبی از فعالیت مغز خودآگاه و ناخودآگاه است. برای مثال موقع دوچرخه سواری حرکت پاها بر روی رکاب کاملا خودکار است، اما توجه به حرکت فرمان و ایستادن در مواقع لازم هشیار است.
تاثیرات ناخود آگاه چیست
همانطور که مطرح شد ناهشیار بخش بزرگی از ذهن را در بر می گیرد و افکار، باورها و احساسات ضمیر ناخودآگاه می توانند به طور بالقوه باعث تعدادی از مشکلات از جمله موارد زیر شوند.
خشم
تعصب و جانبداری
رفتار های اجباری
تعاملات اجتماعی دشوار
پریشانی
مشکلات در روابط
فروید معتقد بود که بسیاری از احساسات، تمایلات و عواطف ما سرکوب شده یا از آگاهی خارج می شوند، زیرا آنها به سادگی بیش از حد تهدید کننده هستند. همانطور که مطرح شد او معتقد بود که گاهی اوقات این امیال و آرزوهای پنهان خود را از طریق رویا ها و لغزش های زبانی می شناسند.
فروید همچنین معتقد بود که تمام غرایز و تمایلات اساسی ما نیز در ضمیر ناخودآگاه وجود دارد. برای مثال غرایز مرگ و زندگی در ناخودآگاه یافت شد. غرایز زندگی که گاهی اوقات به عنوان غرایز جنسی شناخته می شوند، آنهایی هستند که با بقا مرتبط هستند. غرایز مرگ شامل مواردی مانند افکار پرخاشگری، ضربه و خطر است.
ضمناً گروه سفیران عشق نیز اقدام به تهیه و تولید کتاب های صوتی از برترین اساتید این حوزه نموده است که عزیزان می توانید با وارد شدن به سایت گروه سفیران عشق اقدام به خرید کتاب صوتی و خرید پکیج کتاب های صوتی کنید و با خرید پکیج های کتاب صوتی از تخفیف خرید بهره مند شوید.
#شکرگزاری #شکرت #شکر_خدا #شکرانه #شکرت_خدا #شکرگذاری #خدا #خداوند #خدایا_شکرت_که_هستی_و_برایمان_خدایی_میکنی #خدایا #خدای #خدا_هست #خدایا_شکرت #خدای_مهربون #خدای_مهربان #خدای_مهربانم #خدای_من #خدايا_شكرت_كه_هستي_و_برايمان_خدايي_ميكني #پروردگار #پروردگارا #پروردگارم #الهی_شکر #الهی_شکرت #الهی_به_امید_تو #الهی_آمین
با تشکر از همراهی شما ، گروه سفیران عشق
دیدگاهتان را بنویسید